10 τρόποι που το σπίτι σας λέει να καλέσετε υδραυλικό

10 τρόποι που το σπίτι σας λέει να καλέσετε υδραυλικό

Ο υδραυλικός αναλαμβάνει μια ευρεία γκάμα υδραυλικών προβλημάτων και αποφράξεων από πολύ μικρά και επισκευάσιμα σε μεγάλα και δαπανηρά, και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά.

Μερικές φορές μπορεί να μην ξέρετε καν ότι υπάρχει πρόβλημα από την αρχή. Διαβάστε αυτά τα 10 κρυφά σημάδια προβλημάτων υδραυλικών στο σπίτι σας, ώστε να ξέρετε πότε μπορεί να είναι η ώρα να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό Αποφράξεις Αναγνώστου.

1. Χαμηλή πίεση νερού

Η χαμηλή πίεση νερού μπορεί να αφαιρέσει τη χαρά από αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα αναζωογονητικό ντους, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ενοχλητικό.

Η χαμηλή πίεση μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάτι που φράζει τους σωλήνες σας. Εάν η πίεση του νερού στο σπίτι σας πέσει απότομα, καλέστε έναν υδραυλικό για να μάθετε τι συμβαίνει με τα υδραυλικά.

2. Αργή Αποστράγγιση

Σε κάποιο σημείο, κάθε νεροχύτης ή ντους υπόκειται σε αργή αποστράγγιση που προκαλείται από συσσωρευμένα υπολείμματα όπως τρίχες ή αφρό σαπουνιού, αλλά όταν οι σωλήνες σε όλο το σπίτι καθυστερούν να στραγγίσουν, μπορεί να έχετε φράξιμο στην κύρια γραμμή αποχέτευσης.

Αυτό θεωρείται επείγουσα ανάγκη υδραυλικών εγκαταστάσεων, οπότε αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει βουλωμένη γραμμή αποχέτευσης, καλέστε αμέσως έναν υδραυλικό για να ρίξει μια ματιά.

3. Καφέ κηλίδες στην οροφή

Οι καφέ κηλίδες στην οροφή είναι κάτι παραπάνω από αντιαισθητικές. μπορεί να είναι σημάδι ότι το νερό διαρρέει ακριβώς από πάνω. Πριν επισκευάσετε την οροφή, φροντίστε να βρείτε την πηγή της διαρροής και να τη διορθώσετε πρώτα.

4. Κροτάλισμα σωληνώσεων νερού

Εκτός από τον ήχο του ορμητικού νερού, οι σωλήνες σας θα πρέπει να είναι αρκετά αθόρυβοι. Αλλά αν ακούσετε έναν ήχο κροτάλισμα στους σωλήνες σας, ιδιαίτερα αμέσως μετά το κλείσιμο μιας βαλβίδας, θα μπορούσε να είναι αυτό που ονομάζεται “σφυρί νερού”.

Αυτό συμβαίνει όταν η ροή του νερού σταματά απότομα ή αλλάζει κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα κρουστικό κύμα που μπορεί να οδηγήσει σε θορύβους και να κάνει τους χαλαρούς σωλήνες να κροταλίζουν.

Πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν υψηλή πίεση νερού ή, σε παλαιότερα σπίτια, πλημμυρισμένους θαλάμους αέρα στο υδραυλικό σας σύστημα. Οι θόρυβοι κροτάλισμα μπορούν επίσης να προκληθούν από κακώς ασφαλισμένους σωλήνες.

5. Δυσοσμία αποχέτευσης

Ας το παραδεχτούμε, υπάρχουν πολλά βακτήρια που κρέμονται στις κουζίνες και στα μπάνια και μπορούν να οδηγήσουν σε μερικές ενδιαφέρουσες μυρωδιές.

Αλλά μια επίμονη άσχημη μυρωδιά που αναδύεται στις αποχετεύσεις θα μπορούσε να είναι σημάδι φράγματος ή ρήξης στη γραμμή αποχέτευσης.

6. Αυξημένοι λογαριασμοί νερού

Εκτός και αν μπορείτε να λογαριάζετε την πρόσθετη χρήση νερού, ένας λογαριασμός νερού αναρρίχησης είναι συνήθως ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι υπάρχει κάποια σημαντική διαρροή στο υδραυλικό σας σύστημα.

Εάν παρατηρήσετε μια ξαφνική, ανεξήγητη αύξηση στον λογαριασμό του νερού σας, καλέστε έναν υδραυλικό για να ερευνήσει για διαρροές.

7. Ξεφλουδισμένη μπογιά ή ταπετσαρία στο μπάνιο

Παρατηρήσατε πρόσφατα να ξεφλουδίζει, να έχει ραγίσει ή να δημιουργεί φουσκάλες το χρώμα ή η ταπετσαρία στο μπάνιο; Αυτό θα μπορούσε να είναι απόδειξη διαρροής.

Πριν ξεκινήσετε να το επιδιορθώνετε, ζητήστε από έναν υδραυλικό να ψάξει για διαρροή και, αν βρεθεί, να την εξαλείψει.

8. Τουαλέτα για τρέξιμο

Αν δεν το έχετε μόλις ξεπλύνει, η τουαλέτα σας θα πρέπει να είναι αρκετά ήσυχη, οπότε αν αρχίσετε να ακούτε ένα γουργούρισμα, το εξάρτημα μπορεί να προσπαθεί να σας πει ότι υπάρχει ένα υποκείμενο πρόβλημα.

Οι πιθανές αιτίες μιας γουργουριστικής τουαλέτας περιλαμβάνουν μια φραγμένη στοίβα εξαερισμού ή ακόμα και μια φραγμένη γραμμή αποχέτευσης.

9. Ανάπτυξη μούχλας σε ντουλάπια ή τοίχους

Η ανάπτυξη μούχλας στο σπίτι σας δεν είναι ποτέ καλό σημάδι, αλλά αν δείτε μούχλα να φυτρώνει στα ντουλάπια ή στους τοίχους ενός μπάνιου, θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για έναν σωλήνα που έχει διαρροή.

Η μούχλα αναπτύσσεται μόνο σε υγρά περιβάλλοντα και εάν υπάρχει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο, πρέπει να βρείτε την πηγή το συντομότερο δυνατό.

10. Βουλωμένες τουαλέτες

Όλοι πρέπει να αντιμετωπίζουν μια βουλωμένη τουαλέτα κάθε τόσο, αλλά αν φαίνεται ότι ξεσπάτε συνεχώς το έμβολο, θα μπορούσε να υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα – ειδικά εάν αρχίζουν να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας άλλων εξαρτημάτων.

Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι ότι έχετε βουλωμένο αποχετευτικό σύστημα ή ενισχυμένο σηπτικό σύστημα.

Μερικές φορές αξίζει τον κόπο να καλέσετε έναν επαγγελματία

Εάν έχετε τα χρήματα για να προσλάβετε έναν τεχνίτη αποφράξεων για κάθε οικιακό πρόβλημα, προχωρήστε.

Αλλά αν θέλετε να κρατήσετε τα μετρητά σας και να ασκήσετε αυτάρκεια, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα έξυπνα προϊόντα που λύνουν ένα εκατομμύριο μικρά προβλήματα στο σπίτι.

Δείτε περισσότερες περιοχές Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *