14+1 βασικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για την περιποίηση μαλλιών στους άνδρες - Men

[ad_1]

Είναι πλέον γνωστό ότι η βιομηχανία για την περιποίηση μαλλιών στους άνδρες βρίσκεται σε περίοδο… άνθησης! Οι άνδρες πλέον εκφράζουν τον εαυτό τους μέσα από τα μαλλιά τους με περισσότερους τρόπους από ό,τι παλαιότερα. Αμέτρητες διαφορετικές κομμώσεις και στυλ, όλες με σκοπό να αναδείξουν το προσωπικό στιλ και τη μοναδική υφή των μαλλιών.

Τι γίνεται όμως με όσους έχουν αραιά και αδύναμα μαλλιά; Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία (περίπου το 70%) των ανδρών μπορεί να εμφανίσει πρόωρα (ή όχι και τόσο) σημάδια τριχόπτωσης, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές επιλογές για την περιποίηση μαλλιών για όσους δεν έχουν τόσο πλούσια μαλλιά ώστε να μπορέσουν να τα αναδείξουν ή και να τα κάνουν πλουσιότερα!

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

Περιποίηση μαλλιών με τριχόπτωση

Η τριχόπτωση στους άνδρες είναι σύνηθες φαινόμενο. Στην πραγματικότητα, στο 50% των ανδρών η τριχόπτωση παρουσιάζεται περίπου στην ηλικία των 30 ετών και 2 στους 3 άνδρες την εμφανίζουν στην ηλικία των 60. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι να φροντίζετε τα μαλλιά σας…όσα και να είναι αυτά που έχετε. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα έχετε σίγουρα πιο υγιή μαλλιά.

Αποφύγετε τις βαριές μαλακτικές κρέμες

Εννοείται ότι θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μαλακτική και σε περίπτωση που δεν το κάνετε.. ξεκινήστε αμέσως! Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη στην περιποίηση των μαλλιών σας. Αποτρέπει την ξηρότητα και το σπάσιμο των τριχών, τα οποία επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την τριχόπτωσης. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ελαφριά μαλακτική για να μην φαίνονται «βαριά» και άτονα.

Ακολουθήστε αγωγή κατά της τριχόπτωσης

Υπάρχουν φαρμακευτικές αγωγές για τοπική χρήση και κάποιες άλλες που λαμβάνονται από το στόμα οι οποίες είναι εγκεκριμένες και έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να αναστείλουν την τριχόπτωση αλλά ακόμα και να την σταματήσουν τελείως. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα φάρμακα για πάντα. Μόλις σταματήσετε να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε συνταγογραφημένη αγωγή, η τριχόπτωση θα επανεμφανιστεί. Οποιαδήποτε αγωγή θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα καλό σαμπουάν, δεδομένου ότι η περιποίηση μαλλιών σημαίνει και σωστή καθαριότητα του τριχωτού. Ο σωστός καθαρισμός των μαλλιών βοηθά την τοπική αγωγή να διείσδυσει όπως πρέπει… και να κάνει τη δουλειά της.

Προτεινόμενες κομμώσεις

Η ολοκληρωμένη φροντίδα και περιποίηση μαλλιών περιλαμβάνει και ένα σωστό κούρεμα! Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την εικόνα σας είναι μια επίσκεψη στο κομμωτής σας και ένα καινούριο κούρεμα. Παρακάτω θα δείτε τις προτάσεις μας για όσους έχουν αδύναμα μαλλιά και μπροστινή γραμμή σε με τάση για υποχώρηση…!

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

Κοντά μαλλιά!

Ένα τέτοιο κούρεμα το προτείνουμε ανεπιφύλακτα γιατί είναι διαχρονικό και δεν βγαίνει ποτέ εκτός μόδας. Έχοντας τα μαλλιά κοντά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καμουφλάρετε τα λεπτά, αδύναμα μαλλιά. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ένα ωραίο κούρεμα τονίζει τη γραμμή του φρυδιού και κάνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας είναι περισσότερο αδρά.

Κοντά μαλλιά και μούσι

Αν το έχεις, ανάδειξέ το! Μια μεγάλη, παχιά γενειάδα θα τραβήξει το μάτι μακριά από το τριχωτό της κεφαλής σας και προς το πρόσωπό σας. Αυτό το στυλ είναι καλύτερα όταν υπάρχει αναλογία στο μήκος της γενειάδας και στο μήκος των μαλλιών.

Κοντοκουρεμένα μαλλιά

Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας τα κουρέψει αφήνοντας μήκος 2 εκ. περίπου. Ένα τέτοιο κούρεμα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για τους άνδρες με σγουρά μαλλιά.

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

Μαλλιά με φορά προς τα πίσω και με «σβήσιμο»

Αυτό το κούρεμα καλύπτει την αραίωση στην κορυφή και ταυτόχρονα κολακεύει τους κροτάφους που έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Ένα τέτοιο κούρεμα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό στους άνδρες με ίσια ή σπαστά. Ζητήστε από τον κομμωτή σας τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού σταδιακά να σας τα κόψει όλο και πιο κοντά όσο πλησιάζουν προς τον αυχένα. Για να φορμάρετε τα μαλλιά σας προς τα πίσω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κερί. Ακόμα και αν φύγει το στυλιζαρισμένο look κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό θα αντικατασταθεί από ένα πιο επιμελώς ατημέλητο, αλλά εξίσου κολακευτικό.

Κοντά μαλλιά με σβήσιμο

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το παραπάνω κούρεμα με το «σβήσιμο» αλλά από την άλλη δεν έχετε χρόνο για να κάνετε καθημερινό styling αυτή είναι η ιδανική λύση για εσάς, η οποία ταιριάζει τέλεια όχι μόνο σε άντρες με σγουρά μαλλιά, αλλά σε όλους τους τύπους.

Faux Hawk

Αυτό το κούρεμα είναι αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και ο λόγος… ότι είναι αρκετά κολακευτικό. Τραβώντας το μάτι προς το κέντρο του κεφαλιού και όχι στους κροτάφους που έχουν «ανοίξει».

Το σύγχρονο Pompadour

Tο στυλ που καθιερώθηκε από τον Elvis σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή του. Χρησιμοποιώντας πιστολάκι και προϊόντα που δίνουν πολύ όγκο στα μαλλιά, μπορείτε να καμουφλάρετε την αραίωση στην κορυφή. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας ξυρίσει πολύ κοντά τα πλαϊνά και πάνω να τα αφήσει 5-7 εκατοστά.

Πώς να φορμάρεται τα αδύναμα μαλλιά

Ανεξάρτητα με το ποιο κούρεμα θα επιλέξετε έχουμε ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές για το styling και την περιποίηση μαλλιών με …αδυναμίες.

Δώστε όγκο

Χρησιμοποιήστε το KMax Volumizing Root Spray που προσθέτει όγκο στην τρίχα και θα πετύχετε άμεσα τον επιθυμητό όγκο.

Μυστικά για τα ανδρικά μαλλιά

Υφή

Αν έχετε ίσια ή σπαστά μαλλιά με λεπτή τρίχα, μια πιο τραχιά υφή μπορεί να καλύψει ευκολότερα την αραίωση. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με το KMax Scalp Shader, με πηλό η ματ κερί.

Φουντώστε τα

Ο θερμός αέρας από το πιστολάκι ανοίγει τις φολίδες/στιβάδες της τρίχας, κάνοντάς τη να φαίνεται αυτόματα πιο χοντρή. Με το πιστολάκι μπορείτε να δώσετε όγκο, προσοχή όμως να μην το παρακάνετε: η μεγάλη θερμοκρασία καταστρέφει και σπάει την τρίχα.

Ψεκάστε

Διατηρήστε την καινούρια σας κόμμωση με ένα spray μαλλιών (λακ). Ιδανική για αυτό το σκοπό είναι η Fixing Spray. Για να δώσετε επιπλέον όγκο, μπορείτε να βάλετε τη λακ καθώς χρησιμοποιείτε το πιστολάκι.
Ανεξάρτητα με το πώς έχετε κουρέψει ή να χτενίσει τα μαλλιά σας, το πιο σημαντικό είναι η νέα σας εμφάνιση να σας αρέσει και να σας γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Η τριχόπτωση και η αραίωση είναι μέρος της ζωής των περισσοτέρων ανδρών και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίζετε τα μαλλιά σας και την εμφάνιση τους.

[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *