5 εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με τόσους πολλούς ανθρώπους συνδεδεμένους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία web hosting MyIP δεν θα είναι η πρώτη που θα σας παροτρείνει να  ενισχύσετε της παρουσίας της επιχείρησής σας σε αυτές τις πλατφόρμες. Ωστόσο, πρόκειται για κάτι περισσότερο από την απλή εμφάνιση. Θα πρέπει επίσης να βρείτε έναν τρόπο να αλληλεπιδράσετε με τους ακόλουθους σας.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας. Χρησιμοποιώντας μερικά ισχυρά εργαλεία διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μπορείτε να αρχίσετε να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας περισσότερο από ποτέ.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε μερικούς λόγους για τους οποίους η ενίσχυση της αφοσίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας αξιόλογος στόχος. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε 5 εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Ας αρχίσουμε!

Η σημασία της δέσμευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ίδια η φύση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι διαδραστική. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι έως και το 56 τοις εκατό των ανθρώπων  ανέφεραν ότι τους αρέσουν πρόσφατα αναρτήσεις άλλων. Ως εκ τούτου, αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθείτε με τους πελάτες σας σε προσωπικό επίπεδο.

Η σφυρηλάτηση αυτής της σύνδεσης έχει πολλά οφέλη. Για αρχή, οι μετρήσεις κοινωνικής αφοσίωσης  μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες. Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε τα δημογραφικά στοιχεία που σχολιάζουν, κάνουν like και κοινοποιούν συχνότερα τις αναρτήσεις σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να προσαρμόσετε το κοινό-στόχο σας. Είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε πιθανούς παράγοντες επιρροής.

Επιπλέον, μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το πώς βλέπουν οι άνθρωποι την επωνυμία σας. Δυστυχώς, δεν θα είναι θετική όλη η αφοσίωση ενδέχεται να βρείτε σχόλια από δυσαρεστημένους πελάτες κατά καιρούς. Ωστόσο, αυτά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μάθετε για τομείς όπου το κοινό σας πιστεύει ότι θα μπορούσατε να βελτιωθείτε.

Η δέσμευση αφορά επίσης την ορατότητα. Τα άτομα που μοιράζονται το περιεχόμενό σας κατ’ επέκταση διαδίδουν τη λέξη για την επωνυμία σας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες μετατροπές ή σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της εταιρείας σας.

Πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης,  όπως το Twitter και το TikTok, χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να προσδιορίσουν τι βλέπουν οι χρήστες στα χρονολόγιά τους. Έτσι, η ενίσχυση της δέσμευσής σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα.

5 εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη δέσμευσή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μπορεί να γνωρίζετε ότι η αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντική, αλλά το να γνωρίζετε ακριβώς πώς να βελτιώσετε την απόδοση της επωνυμίας σας σε αυτόν τον τομέα μπορεί να είναι δύσκολο. Ακολουθούν επτά αποτελεσματικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

1. Canva

Οι εικόνες αποτελούν ουσιαστικό μέρος της παρουσίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επομένως, θα θέλετε να φροντίσετε να τραβάτε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και να βελτιστοποιείτε την αποτελεσματικότητά τους μέσω προσεκτικής επεξεργασίας. Αν ψάχνετε για ένα διαισθητικό εργαλείο που σας βοηθά να σχεδιάζετε εκπληκτικές εικόνες, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Canva .

Αυτό το εργαλείο δεν είναι μόνο εύκολο στη χρήση, αλλά προσφέρει επίσης μια πληθώρα λειτουργιών που βοηθούν στην υποστήριξη της δημιουργίας πολυμέσων σας, όπως:

  • Ενσωματωμένα πρότυπα προσαρμοσμένα στις καλύτερες διατάξεις για μεμονωμένες πλατφόρμες
  • Μια συνεκτική λειτουργία Brand Kit για να διατηρείτε τις αναρτήσεις σας συνεπείς με χρώματα, γραμματοσειρές και λογότυπα επωνυμίας
  • Απρόσκοπτες δυνατότητες συνεργασίας για μικρές ή μεγάλες ομάδες
  • Τα εντυπωσιακά σχέδια είναι πιο πιθανό να τραβήξουν τα βλέμματα των χρηστών σας. Το πιο σημαντικό, μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη δέσμευση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να συμπεριλάβετε συναρπαστικές παροτρύνσεις για δράση (CTA) .

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Canva, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τα σχέδιά σας σε όλες τις πλατφόρμες σας. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχετε μια πιο απρόσκοπτη μετάβαση σε νέα γραφικά για τους πελάτες σας. Αυτό μπορεί επίσης να συμβάλει στη συνέπεια στην επωνυμία σας.

2. Revive Old Posts

Η δημιουργία περιεχομένου μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Μερικές φορές είναι επειδή προσπαθείτε να παρακολουθείτε τις τελευταίες τάσεις, αλλά άλλες φορές επειδή δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε αρκετές αναρτήσεις για να διατηρήσετε τη σελίδα σας ενημερωμένη. Εάν θέλετε να μειώσετε λίγη από αυτήν την πίεση, το Revive Old Posts  αξίζει σίγουρα την προσοχή σας.

Όπως μπορείτε πιθανώς να μαντέψετε, αυτό το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το παλιό σας περιεχόμενο, διασφαλίζοντας ότι θα έχει όλη την έκθεση που του αξίζει. Με τη βοήθεια αυτής της προσθήκης, μπορείτε να δώσετε στο κοινό σας περισσότερες ευκαιρίες να ασχοληθεί.

Ακολουθούν μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που προσφέρονται από το Revive Old Posts:

  • Αυτόματη προσθήκη βελτιστοποιημένων hashtag
  • Η επιλογή για άμεση κοινή χρήση αναρτήσεων όταν τις δημοσιεύετε στον ιστότοπό σας
  • Λειτουργεί για σελίδες, αναρτήσεις, πολυμέσα και προσαρμοσμένες αναρτήσεις για να περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους τύπους περιεχομένου
  • Αυτή η προσθήκη μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελευθερώσετε λίγο χρόνο. Χωρίς να χρειάζεται να ενημερώνετε συνεχώς τις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να εστιάσετε σε άλλους τομείς της επιχείρησής σας. Εναλλακτικά, μπορεί απλώς να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να γυαλίσετε το νέο σας περιεχόμενο  ακόμη περισσότερο.

Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε επιλεκτικά το Revive Old Posts, με βάση την πλατφόρμα. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι οι αναρτήσεις φωτογραφιών σας έχουν καλύτερη απόδοση στο Instagram, μπορείτε να εστιάσετε στην ανακύκλωση αυτού του περιεχομένου για τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

3. CoSchedule

Όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο προγραμματισμός μπορεί να είναι μεγάλη υπόθεση. Σε τελική ανάλυση, ένα προφίλ που έχει εγκαταλειφθεί ή ακόμα και καθυστερεί να ενημερώνεται δεν προσελκύει πελάτες. Γι’ αυτό ένα εργαλείο όπως το CoSchedule  μπορεί να βοηθήσει.

Το CoSchedule είναι ένα λογισμικό προγραμματισμού που δημιουργήθηκε ειδικά για επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε το ημερολόγιο αναρτήσεών σας με έγχρωμες αναρτήσεις. Είτε εκτελείτε μια καμπάνια σε ολόκληρη την πλατφόρμα είτε απλά ελπίζετε να βελτιώσετε τη στρατηγική email σας , αυτό το πρόγραμμα μπορεί να συγκεντρώσει την εργασία σας και να φροντίσει να έχετε πάντα προγραμματισμένο περιεχόμενο.

Ωστόσο, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό ημερολόγιο. Ακολουθούν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους το CoSchedule μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις μετρήσεις αφοσίωσης:

  • Αυτοματοποίηση κοινωνικών εκδόσεων με βάση το προσαρμοσμένο σας σχέδιο
    Η δυνατότητα οργάνωσης ημερολογίων γύρω από διαφορετικές ομάδες ή πλατφόρμες
  • Αποθηκεύει στοιχεία και αρχεία για να διασφαλίσει ότι συμπεριλαμβάνετε ισχυρό περιεχόμενο για κάθε ανάρτηση
  • Η συνεπής ανάρτηση είναι το κλειδί για την αυξημένη αφοσίωση. Το CoSchedule όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να το διατηρήσετε αυτό, αλλά μπορεί επίσης να αφαιρέσει μέρος της εργασίας από το πιάτο σας, αυτοματοποιώντας τη διαδικασία.
  • Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε με άλλους δημιουργούς.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το CoSchedule, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προόδου περιεχομένου. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε πάντα εάν είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε μια νέα ανάρτηση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για προσπάθειες μάρκετινγκ μεγάλης κλίμακας.

4. Sniply

Για τις περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να αντιμετωπίσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό λέξεων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χαρακτήρας μετράει. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν χρησιμοποιείτε μεγάλες, περίπλοκες διευθύνσεις URL. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια σύντομη ανάρτηση, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Sniply .

Το Sniply είναι ένα συντομευτικό URL στον πυρήνα του. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο σύνδεσμο για την εξυπηρέτηση ενός συγκεκριμένου CTA. Ως εκ τούτου, μπορείτε να επιτύχετε μεγαλύτερη συνέπεια της επωνυμίας με πολύ πιο καθαρό τρόπο.

Επιπλέον, το Sniply έχει μερικές άλλες εντυπωσιακές λειτουργίες, όπως:

  • Η δυνατότητα ενσωμάτωσης διευθύνσεων URL με τη μορφή κουμπιών, κειμένου, φόρμας ή εικόνων για την πιο φυσική ενσωμάτωση
  • Επιλογές αφοσίωσης που κυμαίνονται από συνδέσμους έως εγγραφές στη λίστα email
  • Μεμονωμένες μετρήσεις παρακολούθησης για να δείτε την απόδοση της ανάρτησης κάθε συνδέσμου
  • Το Sniply διευκολύνει επίσης την αλληλεπίδραση των χρηστών. Οι σύνθετοι σύνδεσμοι μπορούν να τρομάξουν τους ανθρώπους. Ωστόσο, οι σύντομες, προσεγμένες διευθύνσεις URL μπορεί να βοηθήσουν το κοινό σας να αισθάνεται πιο άνετα να μοιράζεται τις αναρτήσεις σας.

5. Social Searcher

Μέρος της επιτυχούς ενίσχυσης της αφοσίωσης είναι να γνωρίζετε τι μιλάει το κοινό σας. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις τάσεις: το να γνωρίζετε πώς νιώθουν οι χρήστες σας για την επωνυμία σας, γενικά, είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία του περιεχομένου με το οποίο θέλουν να αλληλεπιδράσουν. Γι’ αυτό είμαστε θαυμαστές του Social Searcher .

Το Social Searcher είναι – όπως υποδηλώνει το όνομα – μια μηχανή αναζήτησης προσανατολισμένη στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τι λένε οι άνθρωποι για εσάς σε πολλούς ιστότοπους ταυτόχρονα. Αυτό ισχύει για μεμονωμένους ιστότοπους ή για μια πιο γενικευμένη αναφορά.

Ακολουθούν μερικές ξεχωριστές λειτουργίες που κάνουν το Social Searcher να αξίζει να λάβετε υπόψη σας:

  • Παρακολούθηση αναρτήσεων με ετικέτα, καθώς και αναρτήσεων που αναφέρουν την επωνυμία σας
  • Ανάλυση που συγκρίνει τις θετικές αναφορές με τις αρνητικές
  • Ειδοποιήσεις σχετικά με κορυφαία hashtags στη θέση σας για να βοηθήσουν το περιεχόμενό σας να παραμείνει έγκαιρο
  • Σε γενικές γραμμές, οι χρήστες αλληλεπιδρούν μόνο με δημοσιεύσεις που είναι σχετικές με αυτούς. Το Social Searcher μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την αφοσίωση εντοπίζοντας αυτά τα θέματα και απαντώντας ανάλογα. Ίσως μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μάθετε περισσότερα για το κοινό σας.

Το αγαπημένο μας πράγμα σε αυτό το εργαλείο είναι ο γενικός πίνακας εργαλείων. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για χρήστες σε πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε συγκεκριμένες καμπάνιες, ενώ ταυτόχρονα κατανοείτε τη μεγαλύτερη εικόνα.

Περνώντας με λίγη βοήθεια από τους φίλους μας

Η αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητη για τις σύγχρονες μάρκες. Οι αλληλεπιδράσεις των χρηστών μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός χαμηλού προφίλ και ενός τεράστιου ακόλουθου. Ευτυχώς, η ενίσχυση των μετρήσεων αφοσίωσης μπορεί να είναι εύκολη με τη βοήθεια μερικών βασικών εργαλείων.

Δείτε περισσότερα για το web hosting:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *