Creta Farms: Την ταυτότητα του υποψήφιου επενδυτή αποκάλυψε ο Κ. Δομαζάκης

[ad_1]

Την ταυτότητα του επενδυτή, που προτίθεται να επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms, αποκάλυψε σήμερα, Τρίτη, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει πως ο έλεγχος της PwC δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Κ. Δομαζάκη, με τους οποίους αξίωνε περί τα 11,6 εκατ. ευρώ.  

Ο κ. Δομαζάκης είχε σήμερα συνάντηση με την Εθνική Τράπεζα (που είναι η επικεφαλής του κοινοπρακτικού σχήματος των τραπεζών), στην οποία και κατέθεσε όπως είχε δεσμευθεί το Letter of Intent του επενδυτή για μία επένδυση ύψους έως και 15 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Δουζόγλου, ο οποίος προτίθεται να επενδύσει μέσω της εταιρείας SCDGROUP LTD, που εδρεύει στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αναλύθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρεία. 

Νωρίτερα η διοίκηση της Creta Farms είχε εκδώσει για ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του επενδυτικού κοινού την ακόλουθη ανακοίνωση. 

«Από τις 2/4/2019 ο κ. Κ. Δομαζάκης είχε προβάλει αξιώσεις κατά της Εταιρείας ύψους 11,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αφορούσαν ταμειακές διευκολύνσεις από τον ίδιο προς την Εταιρεία για το χρονικό διάστημα 2005 – 2006.

Ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό, ότι σήμερα η Εταιρεία γνωστοποίησε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την τελική έκθεση από τον διενεργηθέντα έλεγχο από την PWC σχετικά με τα ανωτέρω.

Από την έκθεση αυτή προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • Εντοπίστηκε η ροή του χρήματος επί του συνόλου του ποσού των 11,6 εκατ. ευρώ.
  • Από τις χρηματοοικονομικές αυτές ροές δεν επιβεβαιώθηκε  καμιά υποχρέωση της Εταιρείας προς τον κ. Κ. Δομαζάκη.
  • Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί και ενστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με τους ισχυρισμούς του κ. Κ. Δομαζάκη για τις μετά 13 χρόνια απαιτήσεις του από την Εταιρεία ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.
  • Αποδείχθηκε ότι 3 εκατ. Ευρώ από το συνολικό ποσό των δήθεν απαιτήσεων του, αφορά προσωπικό του δάνειο, στο οποίο φυσικά, ουδόλως εμπλέκεται η Creta Farms.
  • Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή της προβολής των φερόμενων μέχρι σήμερα απαιτήσεων του κ. Κ. Δομαζάκη έπραξε τα δέοντα, ώστε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και να προασπίσει τη φήμη της, με τον πλέον αξιόπιστο και εμπεριστατωμένο τρόπο.» 

naftemporiki.gr 



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *