Deutsche Bank: Ετοιμάζει νέο γύρο «σκληρών περικοπών»

[ad_1]

Για «σκληρές περικοπές» στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σιούιγκ, ο οποίος δέχεται πιέσεις για άμεσα αποτελέσματα στις προσπάθειες εξυγίανσης του γερμανικού τραπεζικού ομίλου, έναν μήνα μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για συγχώνευση με την Commerzbank.

Το μέλλον του τμήματος investment banking είναι αβέβαιο, έπειτα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία και να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα. Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν σήμερα σε νέο ιστορικό χαμηλό, καθώς ο Κρίστιαν Σιούιγκ βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δυσαρέσκεια των μετόχων κατά την ετήσια τακτική συνέλευση, με αρκετούς να ζητούν τον περιορισμό των διεθνών δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής. Ο επικεφαλής της Deutsche Bank στη συνέλευση δέχθηκε πυρά για τη στρατηγική που ακολουθεί.

«Θα επιταχύνουμε την αναμόρφωση, εστιάζοντας με σθένος στην τράπεζά μας, σε κερδοφόρους και αναπτυσσόμενες δραστηριότητες», δήλωσε ο κ. Σιούιγκ. «Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε σκληρές περικοπές», ανέφερε, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Στο στόχαστρο φέρεται να βρείσκεται το τμήμα μετοχών της Deutsche Bank, με δραστηριότητες κυρίως σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο και έπειτα από βαθιές περικοπές πέρυσι. 

Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν ενδοσυνεδριακά σε νέο ιστορικό χαμηλό στα 6,42 ευρώ. Μέσα σε ένα χρόνο, από την προηγούμενη συνέλευση των μετοχών, έχουν χάσει το 38% της αξίας τους, έπειτα από αποτυχημένες επιδόσεις στα stress tests των ρυθμιστικών αρχών, υποβαθμίσεις αξιολογήσεων, μεγάλα πρόστιμα και αλλαγές στη διοίκηση. Το 2018 κατάφερε να επιστρέψει στην κερδοφορία, για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια. 

Η Deutsche Bank αντιμετωπίζει ερωτήματα και για τις αποτυχημένες συνομιλίες συγχώνευσης με την Commerzbank. 
   
    



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *