i-simasia-tou-katharismou-tis-apochetefsis-Αποφράξεις-Πειραιάς

Ως ιδιοκτήτης σπιτιού θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί με τα σημάδια που σας λένε ότι κάτι πρέπει να διορθωθεί σύμφωνα με την Αποφράξεις Πειραιάς. Είτε πρόκειται για διαρροές οροφής είτε για συχνές διακοπές κυκλώματος, πρέπει να ενεργήσετε έγκαιρα για να διατηρήσετε το σπίτι σας σε καλή κατάσταση και υγεία.

Με τον ίδιο τρόπο, εάν το υδραυλικό σας σύστημα είναι συνδεδεμένο σε αποχέτευσηαντί για κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη συντήρησή του ως μέρος της φροντίδας του σπιτιού σας. Ενώ οι αποχετεύσειςμπορεί να απέχουν πολύ από τις καθημερινές σκέψεις ενός ιδιοκτήτη σπιτιού, απαιτούν τακτική συντήρηση για να αποφευχθούν τυχόν αστοχίες υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι υδραυλικές εγκαταστάσεις αποχέτευσηςστην συχνά παραμελούνται από τους κατοίκους είναι επειδή οι δεξαμενές είναι υπόγειες και δεν φαίνονται. Και πολλοί άνθρωποι είναι της άποψης ότι, εκτός αν κάτι πάει στραβά, θα πρέπει να μείνει ανεξέλεγκτο.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις της μη περιοδικής άντλησης αποχέτευσηςμπορεί να είναι σοβαρές. Πρέπει να καθαριστούν από εναποθέσεις στερεών αποβλήτων από το κάτω και το πάνω μέρος που ασκούν μεγάλη πίεση σε ολόκληρο το σηπτικό σας σύστημα.

Η σημασία του καθαρισμού της αποχέτευσης

Οι περισσότερες συμβατικές αποχετεύσεις που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ’70 είναι κατασκευασμένες από σκυρόδεμα, πολυαιθυλένιο ή δοχεία από υαλοβάμβακα, θαμμένα βαθιά κάτω από το έδαφος.

Καθώς τα απόβλητα συλλέγονται στις δεξαμενές, τα στερεά σωματίδια συσσωρεύονται και κατακάθονται στον πυθμένα σχηματίζοντας λάσπη. Μερικά στερεά απόβλητα μπορούν επίσης να μετακινηθούν στον δεύτερο θάλαμο της δεξαμενής που καθιζάνει εκεί. Αν και τα βακτήρια αποσυνθέτουν μεγάλο μέρος αυτών των αποβλήτων, αλλά δεν είναι σε θέση να απαλλαγούν από όλο το οργανικό υλικό μέσα στις δεξαμενές.

Επομένως, εάν η λάσπη και οι εναποθέσεις μέσα στις δεξαμενές δεν απομακρύνονται τακτικά μέσω υδραυλικών εγκαταστάσεων αποχέτευσης η λάσπη συνεχίζει να συσσωρεύεται. Τελικά μπορεί να υπερχειλίσει στην αποχέτευση με αποτέλεσμα να μπλοκάρει και να αποτύχει εντελώς. Αυτό, με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές για να τεθεί ξανά σε λειτουργία το σύστημα.

Η άντληση αποχέτευσης περιλαμβάνει την απομάκρυνση στερεών και υγρών αποβλήτων με τη βοήθεια ενός φορτηγού κενού που αντλεί όλο το οργανικό υλικό. Τα απόβλητα στη συνέχεια μεταφέρονται και απορρίπτονται με ασφάλεια αλλού. Ωστόσο, εάν η λάσπη έχει παραμεληθεί και γίνει πολύ παχύρρευστη και βαριά, η διαδικασία θα γίνει πιο κουραστική, χρονοβόρα και δαπανηρή.

Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες κατοικιών μπαίνουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν πρόσθετα δεξαμενής που διατίθενται στο εμπόριο ως αποτελεσματικό υποκατάστατο του καθαρισμού. Αυτά αποτελούνται από βακτήρια ή ένζυμα που ισχυρίζονται ότι διασπούν τα απόβλητα πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη καθυστερώντας ή συγκαλύπτοντας το πρόβλημα.

Επομένως, δεν υπάρχει υποκατάστατο για να συμβαδίζετε με την άντληση αποχέτευσηςγια τη δική σας ησυχία και για να βεβαιωθείτε ότι το υδραυλικό σας σύστημα λειτουργεί ομαλά.

Πότε να κάνετε καθαρισμό αποχέτευσης

Εδώ είναι μερικά ξεκάθαρα σημάδια που σας λένε ότι πρέπει να προγραμματίσετε μια συνεδρία καθαρισμού αποχέτευσης.

1. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να στραγγίσει ή να ξεπλυθεί το νερό

Παρατηρείτε να αδειάζουν αργά νεροχύτες, μπανιέρες, πλυντήρια ρούχων ή, χειρότερα, τουαλέτες; Είναι ένα σημάδι ότι το σηπτικό σας σύστημα υπερφορτώνεται. Σε κανέναν δεν αρέσει το βρώμικο νερό που συσσωρεύεται στα μπάνια ή τις κουζίνες του.

Έτσι, εάν θέλετε να αποφύγετε βαριές και πιο δαπανηρές ζημιές, σας συμβουλεύουμε να προσέξετε αυτό το σήμα και να προγραμματίσετε μια άντληση αποχέτευσηςχωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Είναι ένα από τα πιο προφανή σημάδια και εξακολουθείτε να έχετε την ευκαιρία να διορθώσετε τα πράγματα πριν επιδεινωθούν.

2. Μυρίζετε άσχημες οσμές

Εάν υπάρχουν δυσάρεστες μυρωδιές που διαχέονται στην ιδιοκτησία σας, ειδικά γύρω από τις τουαλέτες, τους νεροχύτες της κουζίνας, τις αποχετεύσεις και την αποχέτευση, ήρθε η ώρα να καλέσετε για σηπτική υπηρεσία.

Καθώς οι αποχετεύσειςγεμίζουν, τα αέρια αποχέτευσης αρχίζουν επίσης να συσσωρεύονται και αρχίζουν να διαφεύγουν από τις εξόδους αποχέτευσης. Αυτά υποδεικνύουν ένα βαθύτερο χάος στα χέρια σας εάν δεν κάνετε διορθωτικές ενέργειες γρήγορα.

3. Το νερό αρχίζει να συγκεντρώνεται

Ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι ότι πρέπει να καλέσετε μια επαγγελματική υδραυλική υπηρεσία για άντληση αποχέτευσηςείναι η εμφάνιση στάσιμου νερού γύρω από τη δεξαμενή ή το πεδίο αποχέτευσης.

Εάν παρατηρήσετε πισίνες νερού στην ιδιοκτησία σας, είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι πρέπει να επιθεωρήσετε και να αντλήσετε τη σηπτική σας δεξαμενή. Το στάσιμο νερό στην ιδιοκτησία σας μπορεί να γεννήσει παράσιτα και μικροοργανισμούς, θέτοντας εσάς και τα μέλη της οικογένειάς σας σε κίνδυνο ασθενειών και μολύνσεων. Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, έχετε την ευθύνη να παρέχετε στην οικογένειά σας ένα υγιές περιβάλλον για να ζήσετε.

4. Επιτάχυνση της ανάπτυξης του γρασιδιού πάνω από την αποχέτευση

Τα λύματα έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα που σημαίνει ότι είναι ένα εξαιρετικό λίπασμα. Επομένως, εάν παρατηρήσετε μια απροσδόκητα πλούσια πράσινη ανάπτυξη κοντά στο αποχετευτικό σας πεδίο, σημαίνει ότι το έδαφος παίρνει επιπλέον λίπασμα καθώς τα λύματα διοχετεύονται στο έδαφος.

Το πιο υγιές γρασίδι που φαίνεται καλύτερα από το γρασίδι στο υπόλοιπο γρασίδι σας είναι ενδεικτικό μιας αποχέτευσης με διαρροή.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *