Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Απολύσεις στο Δημόσιο φέρνει ο Μητσοτάκης

[ad_1]

Τον κίνδυνο των απολύσεων στο Δημόσιο επισείει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όταν η Ν.Δ γίνει κυβέρνηση, παρότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μιλάει πλέον ανοιχτά γι’ αυτό, όπως είπε, ενώ έκανε λόγο για ξεκάθαρη πολιτική διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Πίσω από την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που εξαγγέλλει η Ν.Δ. «υποκρύπτεται ο πέλεκυς των απολύσεων», τόνισε συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. 

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μη μιλάει πια ανοιχτά για απολύσεις, διότι έχει πάρει το μάθημα των αντιδράσεων από τις 3.000 απολύσεις που είχαν γίνει επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά να μην ξεχνά ο ελληνικός λαός ότι όταν μιλάει για ιδιωτικοποίηση δομών του κράτους και παράδοση υπηρεσιών του δημοσίου σε εργολαβικά κρατικοδίαιτα συμφέροντα, αυτό κεκαλυμμένα σημαίνει απολύσεις», ανέφερε.

Σχετικά με τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μετατοπίζεται ο διάλογος σε προγραμματικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται οι δυνατότητες πολιτικής διαφοροποίησης μεταξύ των κομμάτων.

«Έτσι βλέπουμε ξεκάθαρα από τη μία έναν προοδευτικό πόλο που εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ένα νεοφιλελεύθερο συντηρητικό από τη Ν.Δ.», πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *