Maersk: Ο κορωνοϊός επιφέρει καίριο πλήγμα στη ζήτηση μεταφοράς κοντέινερ

[ad_1]

Τον κώδωνα κινδύνου για δραματική μείωση της ζήτησης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων(container) τους προσεχείς μήνες κρούει o ναυτιλιακός κολοσσός AP Moller-Maersk, ενώ επικαλείται άνευ προηγουμένου αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στο παγκόσμιο εμπόριο.

«Οι προσδοκίες μας είναι ότι θα δούμε σημαντική μείωση της ζήτησης για μεταφορά container στο δεύτερο τρίμηνο, ενδεχομένως 20% με 25%. Αλλά θα προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε με μειώσεις στη δυναμικότητα», επισημαίνει σε δηλώσεις του στο CNBC ο Ζόρεν Σκου, διευθύνων σύμβουλος της A.P. Moller-Maersk.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών container στον κόσμο, το 2020 θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις με υποχώρηση της ζήτησης στο δεύτερο τρίμηνο και επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου. Σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τη μειωμένη ζήτηση, η Α.Ρ. Moller-Maersk έχει ακυρώσει περισσότερα από 90 δρομολόγια ή το 3,5% της συνολικής ναυτιλιακής δυναμικότητας, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ αναμένει ματαίωση περίπου 140 δρομολογίων στο δεύτερο τρίμηνο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *