Π. Καμμένος: Πιστεύουμε στην Ευρώπη των ίσων κρατών-μελών

[ad_1]

Έντονα επικριτικός στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα όπως έχει διαμορφωθεί εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία, συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Μιλώντας για το πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σε επίπεδο Ε.Ε., σημείωσε πως «οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν τις ίδιες απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς μιλούν για μία Ευρώπη μέσω της τραπεζικής Ένωσης στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών-κρατών». Όπως υποστήριξε, οι ΑΝΕΛ είναι αντίθετοι σε αυτή την Ευρώπη, καθώς «πιστεύουμε στην Ευρώπη που έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Ευρώπη των εθνών- κρατών, στην Ευρώπη των ιδιαιτεροτήτων του κάθε έθνους, στην Ευρώπη των ίσων».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ουσιαστικά δημιουργηθεί όργανα στην Ευρώπη τα οποία δεν είναι θεσμικά. Τόνισε δε πως «το Eurogroup δεν έχει καμία νομιμότητα, καθώς δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή σύμβαση και σε κανένα Σύνταγμα».

«Το εκάστοτε Eurogroup παράτυπα αποφασίζει για τις τύχες των λαών. Από το Eurogroup παίρνουμε άδεια για να μειώσουμε τους φόρους, από το Eurogroup υποχρεωνόμαστε να κόψουμε τις συντάξεις, από το Eurogroup υποχρεώνονται τα έθνη να ακολουθήσουν μία διαφορετική οικονομική πολιτική από αυτή που οι λαοί δίνουν την εντολή στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» σημείωσε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η διαμορφωμένη κατάσταση σε επίπεδο Ευρώπης και αυτή η λογική «εξυπηρετεί τους μεγάλους, εξυπηρετεί ιδιαίτερα τη Γερμανία, η οποία μέσω του οικονομικού πολέμου προσπαθεί να καθυποτάξει τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ο ίδιος, αναφερόμενος στα αίτια που η χώρα ταλαιπωρήθηκε από τα μνημόνια, είπε ότι «το σχέδιο ήταν να κατασχεθούν οι φυσικοί πόροι της», ενώ υποστήριξε ότι Ελλάδα έχει υπογράψει με την ExxonMobile και την Total για τα κοιτάσματα φυσικού αέριου νότια της Κρήτης, τα οποία έχουν αρχική μίνιμουμ εκτίμηση 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Για την πορεία των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν θα υπήρχε ούτε κυβέρνηση, ούτε θα ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε θα βγαίναμε ποτέ από τα μνημόνια, αν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» και συμπλήρωσε ότι «προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε ώστε να διασφαλίσουμε την πρόοδο».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «αντί να κρατήσει την παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, που είχε πάντα μία κοινωνική ευαισθησία και ήταν η λαϊκή δεξιά, μιλάει για κατάργηση του 8ωρου, μιλάει για το 12ωρο, μιλάει για κατάργηση τις αργίας, μιλάει για 7 μέρες εργασία, αλλά και θεωρεί κακή τη 13η σύνταξη, που την ονομάζει προεκλογικό δώρο».

«Αυτοί είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους ζητούμε τη στήριξη του ελληνικού λαού και από εκείνο το κομμάτι των ψηφοφόρων που μέχρι πριν από λίγο καιρό βρισκόταν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Διότι αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Μιλτιάδη Έβερτ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κώστα Καραμανλή. Αυτή είναι μια “νέα” Νέα δημοκρατία, που δεν έχει να κάνει με το κοινωνικό κράτος που υπηρέτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό».

Πηγή: ΑΜΠΕ[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.