Στην κορυφή της Ευρώπης για 8η φορά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

[ad_1]

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 8η φορά στην Ιστορία της αναδείχθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον τελικό του Final 4 της Βιτόρια, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε με 91-83 της Αναντολού Εφές και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου στο 8ο διαδοχικό φάιναλ φορ, 16ο τα τελευταία 17 χρόνια και 13ο τελικό που συμμετείχε.

Τρία χρόνια μετά το τελευταίο της τρόπαιο στο Βερολίνο (2016) η «ομάδα του στρατού» κατάφερε και πάλι να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, αφού στον ημιτελικό «αποκαθήλωσε» την κάτοχο του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης και στον τελικό επιβλήθηκε της «πρωτάρας», Αναντολού Εφές.

Μεγάλη βραδιά για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά 2 φορές την Euroleague ως head coach (μετρά και 5 με τον Παναθηναϊκό ως συνεργάτης του Ομπράντοβιτς).

Στο τρίτο φάιναλ φορ της ιστορίας της (2000 Euroleague, 2001 Suproleague) η Αναντολού Εφές, όπως και ο προπονητής της και στα τρία, Εργκίν Αταμάν, μόνο στεναχωρημένοι δεν θα πρέπει να αισθάνονται με την πρώτη συμμετοχή τους στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Απέκλεισαν την Φενέρμπαχτσε, ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, και στον καταληκτικό αγώνα πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ουίλ Κλάιμπερν και Κόρι Χίγκινς, με 20 πόντους ο καθένας, ήταν οι κορυφαίοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που όσες φορές κι αν επέστρεψε η Εφές είχε τις λύσεις.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία ενός τελικού σε φάιναλ φορ της Euroleague είναι από το βράδυ της 19ης Μαϊου 2019 ο Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές) με 29 πόντους και άφησε στη 2η θέση τον Νικολό Μέλι με 28.   

MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Ουίλ Κλάιμπερν.
 



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *