ta-vasika-pou-prepi-na-xerete-gia-ta-ydravlika-sas

Τα βασικά που πρέπει να ξέρετε για τα υδραυλικά σας

Ποια είναι τα βασικά σημεία που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για τα υδραυλικά μας – υδραυλικοί Αθήνα; Πώς συνδέονται μεταξύ τους; Τι μας παρέχει πραγματικά ένα υδραυλικό σύστημα; Από πού μεταφέρουν νερό; Ακόμα περισσότερο από αυτό, ποιο μέγεθος είναι οι σωλήνες; Ποια είναι η πίεση τροφοδοσίας; Πόσο νερό έρχεται και πηγαίνει; Τι γίνεται με το ζεστό νερό;

Παρακάτω είναι ένας βασικός οδηγός για να μάθετε τις πιο σημαντικές λειτουργίες που κρύβει τα υδραυλικά. Και ας ξεκινήσουμε με τα βασικά:

Τι εννοούμε με τον όρο υδραυλικά;

Ένας βασικός ορισμός των υδραυλικών είναι ένα σύστημα σωλήνων σε ένα κτίριο, για την προμήθεια, μεταφορά και απομάκρυνση νερού. Αν και αυτό μας δίνει έναν βασικό ορισμό, είναι φυσικά πολύ πιο περίπλοκο από αυτό. Έτσι, από τον παραπάνω βασικό ορισμό, προκύπτουν ορισμένα προφανή ερωτήματα. Όπως ποιοι είναι αυτοί οι σωλήνες;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι λογικές και οι απαντήσεις έχουν διαφορετικές διαστάσεις ανάλογα με το πέρασμα του χρόνου και από τόπο σε τόπο. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις που θα απαντήσουν σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα υδραυλικά. Η εμπειρία προέρχεται από πολλά χρόνια δουλειάς στην κατασκευή, τη δοκιμή και τα λάθη φυσικά. Ας ξεκινήσουμε απαντώντας σε μερικές βασικές ερωτήσεις.

Η πηγή πόσιμου νερού

Με το πόσιμο νερό εννοούμε νερό που είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει πάντα, ανάλογα με τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται, αλλά τα συστήματα πόσιμου νερού έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι τουλάχιστον πόσιμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν τρεχούμενο νερό. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις βρύσες σε ένα μοντέρνο σπίτι, από την κουζίνα έως το μπάνιο έως τις εξωτερικές βρύσες.

Το νερό πρέπει να είναι υπό πίεση για να βγει από τη βρύση με αποδεκτό τρόπο. Αυτή η πίεση ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το σύστημα του κεντρικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο. Όταν υπάρχει πολύ υψηλή πίεση στην παροχή νερού δικτύου, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μειωτή πίεσης για να αποφύγετε ζημιές στους σωλήνες, τον θερμοσίφωνα και την παροχή νερού.

Το υλικό των σωλήνων νερού στο εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού είναι συνήθως χαλκός, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί εύκαμπτοι πολυστρωματικοί σωλήνες από πολυαιθυλένιο. Όσον αφορά τα μεγέθη σωλήνων, αυτά διαφέρουν σημαντικά, αλλά στην περίπτωση του συστήματος οικιακής διανομής, χρησιμοποιούνται συνήθως συγκεκριμένα μεγέθη σωλήνων, συνήθως με διάμετρο Φ15 (15 mm).

Το ζεστό νερό

Ένα σημαντικό μέρος των υδραυλικών σπιτιών είναι η παροχή ζεστού νερού σε όλα τα σπίτια. Αυτή η «πολυτέλεια» φαίνεται δεδομένη για σχεδόν όλα τα ελληνικά σπίτια. Στην Ελλάδα, όλες οι ιδιότητες μπορούν εύκολα, οικονομικά και γρήγορα να έχουν ζεστό νερό, καθώς υπάρχουν πολλές μέθοδοι θέρμανσης νερού.

Παρέχεται ζεστό νερό στα περισσότερα σπίτια με την εγκατάσταση ενός θερμοσίφωνα (κλασικός ή στιγμιαίος θερμοσίφωνας) που θερμαίνει το νερό με ηλεκτρικό ρεύμα, έναν ηλιακό θερμοσίφωνα που θερμαίνει το νερό με ηλιακή ενέργεια ή ακόμα και με το λέβητα του καυστήρα καλοριφέρ (κατανάλωση με θερμαντήρα λαδιού ή φυσικό αέριο).

Στην Ελλάδα, η χρήση ηλιακών θερμοσιφώνων είναι ευρέως διαδεδομένη, καθώς η χώρα μας λόγω του υψηλού ποσοστού ηλιοφάνειας τις περισσότερες ημέρες του έτους μας επιτρέπει να έχουμε άφθονο ζεστό νερό συνεχώς στα νοικοκυριά.

Η αποχέτευση

Η αποχέτευση σε ένα σπίτι είναι ένα πολύπλοκο σύστημα υδραυλικών που κρύβεται κάτω από τα δάπεδα. Λειτουργεί ξεχωριστά αλλά και παράλληλα με το σύστημα σωλήνων νερού. Στον αποχέτευση, το βρώμικο νερό διοχετεύεται από το μπάνιο και την κουζίνα και μέσω των σωλήνων αποχέτευσης μεταφέρεται στο κεντρικό δημόσιο δίκτυο αποχέτευσης.

Ωστόσο, η αποχέτευση μεταφέρει επίσης την περίσσεια νερού που δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Μόλις εξαντληθεί το νερό από τη βρύση, δεν επιτρέπεται να εισέλθει ξανά στο σύστημα παροχής πόσιμου νερού. Αυτό αφαιρεί όλο το νερό που έχει καταναλωθεί ή τα λύματα από το μπάνιο, λένε οι υδραυλικοί Αθήνα.

Τα μεγέθη των σωλήνων αποχέτευσης είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που είναι εγκατεστημένα στο σύστημα παροχής νερού. Αυτό συμβαίνει επειδή η αποχέτευση δεν είναι υπό πίεση όπως συμβαίνει με το σύστημα νερού, αλλά συλλέγει μόνο το νερό που έχει χρησιμοποιηθεί. Έτσι, το νερό που έχουμε καταναλώσει στο μπάνιο ή στην κουζίνα μας από τη βαρύτητα πέφτει στον υπονόμο και δεν μπορεί να ξεφύγει από εκεί.

Ο σωλήνας αποχέτευσης είναι στην πραγματικότητα για νερό ένα μονόδρομο προς το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης, όπου συλλέγονται όλα τα οικιακά λύματα και τα νερά της βροχής, τα οποία μετά από κατάλληλη επεξεργασία (βιολογική επεξεργασία) ρίχνονται στη θάλασσα χωρίς να προκαλούν ρύπανση στο φυσικό περιβάλλον.

Οι σύγχρονοι σωλήνες αποχέτευσης είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό PVC, με αντοχή σε πιέσεις 6 atm και ανθεκτικά στη διάβρωση από χημικά. η διάμετρος των σωλήνων είναι Φ100 για τη λεκάνη και Φ40, Φ50, Φ63 για τις άλλες εξόδους.

Το σύστημα θέρμανσης

Όλα τα σπίτια στην Ελλάδα χρειάζονται πηγές θερμότητας το χειμώνα. Και αυτή είναι μια πολύ σημαντική προμήθεια που περιλαμβάνεται επίσης στα υδραυλικά του σπιτιού. Ανάλογα με την περιοχή, τα συστήματα θέρμανσης διαφέρουν (καλοριφέρ, τζάκι, ηλεκτρική κουζίνα, θερμαντήρας, ανεμιστήρας κ.λπ.).

Αλλά οι πιο δημοφιλείς πηγές καυσίμων είναι ακόμα το πετρέλαιο θέρμανσης με το οποίο λειτουργεί ο καυστήρας καλοριφέρ, το φυσικό αέριο σε περιοχές όπου έχει φτάσει το δίκτυο τροφοδοσίας και υπάρχει σύνδεση της ιδιοκτησίας με την οποία λειτουργεί και το καλοριφέρ και παρέχει επίσης ζεστό νερό.

Εμπιστευτείτε το 24gr και την υδραυλικοί Αθήνα και αφήστε τους να διορθώσουν το υδραυλικό σας σύστημα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικοί Αθήνα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *