iPhone-13-vs-iPhone-13-Pro-ποιο-κερδίζει-θήκες-κινητών

Η επιλογή μεταξύ του iPhone 13 και του iPhone 13 Pro δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς και τα δύο τηλέφωνα (θήκες κινητών) έχουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους. Το τυπικό τηλέφωνο είναι λιγότερο γεμάτο με χαρακτηριστικά, αλλά το τηλέφωνο Pro έχει υψηλότερη τιμή.

Συνολικά, το iPhone 13 της Apple είναι ένα εξαιρετικό τηλέφωνο για σχεδόν κάθε χρήστη, ενώ το iPhone 13 Pro προσφέρει μια επιπλέον κάμερα και περισσότερες «pro» λειτουργίες.

iPhone 13 vs iPhone 13 Pro: Σχέδιο και χρώματα

Τα καλά νέα εδώ είναι ότι και τα τέσσερα νέα μοντέλα iPhone 13 έχουν μικρότερες εγκοπές. Στην πραγματικότητα, έχουν μειωθεί κατά 20% — πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε λίγο περισσότερη οθόνη όποιο κι αν χρησιμοποιείτε.

Πέρα από αυτό, ο σχεδιασμός της σειράς iPhone 13 δεν διαφέρει πολύ από αυτόν των μοντέλων iPhone 12. Ως προς το μέγεθος, είναι όλα σχεδόν πανομοιότυπα με τα περσινά μοντέλα, εκτός από το να είναι λίγο πιο παχιά.

Αυτό σημαίνει ότι το iPhone mini 13 έχει διαστάσεις 2,53 x 5,18 x 0,3 ίντσες, το iPhone 13 στις 2,82 x 5,78 x 0,3 ίντσες και το iPhone 13 Pro ακριβώς το ίδιο με το iPhone 13. Το iPhone 13 Max, εν τω μεταξύ, είναι εντυπωσιακές 3,07 x 6,33 x 0,3 ίντσες.

Και οι δύο έχουν επίσης μια νέα διάταξη κάμερας στο πίσω μέρος – περισσότερα για αυτό παρακάτω – και είναι εδώ που φαίνονται ξεκάθαρα οι διαφορές στο σχεδιασμό. Το iPhone 13 mini και το iPhone 13 έχουν δύο κύριους φακούς διατεταγμένους διαγώνια, ενώ τα iPhone 13 Pro και Pro Max έχουν τρεις φακούς διατεταγμένους σε μια μεγαλύτερη μονάδα κάμερας.

iPhone 13 vs iPhone 13 Pro: Οθόνη

Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 13 διατηρούν τα ίδια μεγέθη οθόνης όπως και προηγουμένως, με το iPhone 13 mini να διαθέτει οθόνη 5,4 ιντσών και τα τυπικά iPhone 13 και iPhone 13 Pro να έχουν και τα δύο οθόνη 6,1 ιντσών. Το iPhone 13 Pro Max είναι φυσικά το μεγαλύτερο και έχει οθόνη 6,7 ιντσών.

Και τα τέσσερα μοντέλα χρησιμοποιούν τις νέες οθόνες Super Retina XDR OLED της Apple. Στο iPhone 13, η οθόνη έχει τυπική φωτεινότητα εξωτερικού χώρου 800 nits και μέγιστο επίπεδο 1200 σε λειτουργία HDR, με αποτέλεσμα μια αύξηση της φωτεινότητας κατά 28%. Συγκριτικά, οι οθόνες στα μοντέλα iPhone 13 Pro Max είναι 1000 nits σε τυπική χρήση σε εξωτερικούς χώρους και μπορούν επίσης να φτάσουν στο μέγιστο των 1200.

Αλλά η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των συσκευών iPhone 13 και iPhone 13 Pro είναι ότι τα τελευταία μοντέλα διαθέτουν οθόνη ProMotion που διαθέτει προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης, επιτρέποντας στην οθόνη να μεταβαίνει από τα 120 Hz στα 10 Hz για να εξοικονομείται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η Apple δεν έδωσε και στις τέσσερις συσκευές iPhone 13 οθόνη 120 Hz, καθώς βλέπουμε τόσο υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης σε πολλά οικονομικά τηλέφωνα Android. Αλλά είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που βοηθά τα μοντέλα Pro να ξεχωρίζουν από το τυπικό iPhone 13.

iPhone 13 vs iPhone 13 Pro: Κάμερες

Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 13 προσφέρουν εντυπωσιακή φωτογραφία τηλεφώνου και τα iPhone 13, 13 Pro και 13 Pro Max έχουν κερδίσει όλα μια θέση στη λίστα των καλύτερων τηλεφώνων με κάμερα. έχουν πλέον αντικατασταθεί από τη σειρά iPhone 14.

Υπάρχουν όμως αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ του ζεύγους πίσω καμερών στο iPhone 13 και της τριάδας των snappers στα μοντέλα iPhone 13 Pro.

Το iPhone 13 διαθέτει έναν νέο αισθητήρα στην κύρια κάμερα των 12 MP, ο οποίος αφήνει 47% περισσότερο φως για βελτιωμένη νυχτερινή φωτογραφία, ενώ η εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12 MP αποκτά ταχύτερο αισθητήρα. Και οι δύο αυτές κάμερες έχουν διαμορφωθεί σε διαγώνια γραμμή και όχι σε κάθετη όπως φαίνεται στο iPhone 12. Και προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, με φωτεινές και πολύχρωμες λήψεις και βελτιωμένη νυχτερινή φωτογραφία στην εξαιρετικά ευρεία κάμερα, καθώς και τέσσερις φορές περισσότερη λήψη σκηνής.

Η βελτιστοποίηση μετατόπισης αισθητήρα έχει πλέον συμπεριληφθεί στα μοντέλα iPhone 13, όπου προηγουμένως ήταν μια λειτουργία iPhone 12 Pro Max. Αυτό επιτρέπει στον φακό να κινείται και έτσι να αντιμετωπίζει καλύτερα τις ανομοιόμορφες αλλαγές κίνησης.

iPhone 13 vs iPhone 13 Pro: Βίντεο

Και τα τέσσερα ακουστικά iPhone 13 μπορούν να τραβήξουν βίντεο έως και 4K και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Και όλα τα τηλέφωνα έχουν σταθερή απόδοση βίντεο point-and-shoot, όπως συνέβη με τις τελευταίες γενιές iPhone.

Υπάρχει επίσης μια νέα λειτουργία “Κινηματογραφική” για τη λήψη βίντεο με έξυπνη σχεδόν άμεση αυτόματη εστίαση μεταξύ διαφορετικών θεμάτων δικτύου, καθώς και πιο εντυπωσιακά εφέ βάθους πεδίου. σκεφτείτε βίντεο σε λειτουργία πορτρέτου αλλά πιο ισχυρό. Αλλά σημειώστε ότι αυτή η λειτουργία λειτουργεί μόνο σε βίντεο 1080p.

Όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 13 ήταν αρκετά εντυπωσιακά κατά την κυκλοφορία, αν και το μικρότερο μέγεθος του iPhone 13 mini δεν κέρδισε πολύ την προσοχή. Ενώ και τα τέσσερα μοντέλα έχουν επισκιαστεί από το iPhone 14, κατά την κυκλοφορία του iPhone 13 Pro προσέφερε την πιο σημαντική αναβάθμιση για το iPhone.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *