Σοκ: Δηλητηριώδης οχιά κολυμπά δίπλα σε παιδιά! - Videos

[ad_1]

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αξιολογήσετε τις ανάγκες του κατοικίδιου σας. Όλα τα κατοικίδια ζώα είναι διαφορετικά και έχουν διαφορετικές ανάγκες.

1.Τα νεαρά ζώα μπορεί να μην είναι σε θέση να χειριστούν το να μείνουν μόνα τους. Εάν το ζώο σας έχει άγχος αποχωρισμού, καλό θα ήταν να το αφήσετε με κάποιο άλλο κατοικίδιο ζώο ή να το αφήσετε σε κάποιον φίλο ή συγγενή σας. Αν επιλέξετε να αφήσετε το κατοικίδιο σας σε κάποια άλλη φροντίδα, είναι σημαντικό να τους δώσετε αρκετές πληροφορίες για τις ανάγκες του.

Γράψτε λεπτομερείς οδηγίες. Επίσης αφήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, τον αριθμό τηλεφώνου του κτηνιάτρου σας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και συμπεριλάβετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την προσωπικότητα του κατοικίδιου που μπορεί να χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος. Αφήστε το κατοικίδιο ζώο σας σε ένα ασφαλές και αξιόπιστο μέρος και φυσικά μάθετε πόση εμπειρία έχει ο φίλος ή ο γείτονάς σας με τα κατοικίδια ζώα.

2.Μετακινήστε το με το κλουβί σας. Τα ζώα σε κλουβιά, όπως τα χάμστερ, τα ινδικά χοιρίδια, τα τρωκτικά, τα ερπετά και τα αμφίβια, μπορούν να μεταφερθούν στο σπίτι ενός φίλου. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα που περιγράφει τις ανάγκες τροφοδοσίας και νερού, το πρόγραμμα καθαρισμού και τον έλεγχο θερμοκρασίας

3.Ελέγξτε και προσαρμόστε το χρονοδιάγραμμα του κατοικίδιου σας δύο εβδομάδες πριν από τις διακοπές σας. Αρχίστε να αφήνετε το κατοικίδιο ζώο σας μόνο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Αυτό θα προετοιμάσει το κατοικίδιο σας για να περάσει περισσότερο χρόνο και μόνο αλλά και θα σιγουρευτείτε αν μπορείτε να το αφήσετε για λίγες μέρες ή όχι.

4.Συζητήστε με τον κτηνίατρο σας. Είναι σημαντικό το κατοικίδιο σας να είναι ελεγμένο σχετικά με τους εμβολιασμούς και να είναι υγιές πριν φύγετε για διακοπές.

5.Κάντε το σπίτι σας άνετο. Εάν το κατοικίδιο μείνει μόνος του στο σπίτι, κρατήστε τον θερμοστάτη σε μια άνετη θερμοκρασία για το ζώο σας. Κλείστε τις πόρτες σε κάθε δωμάτιο που δεν θέλετε το κατοικίδιο σας να μπει. Βεβαιωθείτε ότι έχει ένα καλό κρεβάτι και έναν εύκολο τρόπο να πάει στο μπάνιο. Αφήστε το φαγητό και το νερό για το κατοικίδιο σε ένα γνωστό μέρος.

Το σπίτι σας θα πρέπει να είναι ασφαλές για να έχετε ένα κατοικίδιο ζώο που περιφέρεται ελεύθερα μέσα. Μετακινήστε οποιαδήποτε πράγματα τα οποία μπορεί να είναι δηλητηριώδη, οικιακά καθαριστικά, φάρμακα και χημικά σε υψηλότερα ράφια. Βάλτε μακριά τα παιχνίδια, τα περιοδικά, τα τρόφιμα και ότι άλλο μπορεί να είναι δελεαστικό για το κατοικίδιο ζώο σας. Επίσης κρύψτε τα ρούχα και τα παπούτσια σας.

6.Χρησιμοποιήστε αυτόματο τροφοδότη. Εξετάστε το πρόγραμμα διατροφής του κατοικίδιου ζώου σας. Ένας αυτόματος τροφοδότης θα κατανείμει το φαγητό του κατοικίδιου ζώου σας πολλές φορές την ημέρα όπως είναι απαραίτητο.

7.Τέλος, σκεφτείτε μια κάμερα κατοικίδιων ζώων. Αν δεν έχετε κανέναν να ελέγξει το κατοικίδιο σας ενώ είστε μακριά, μια κάμερα κ θα σας βοηθήσει να το ελέγχετε μόνοι σας.

[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *